Yangban kimchi z kapusty kiszonej 160g

Kimchi kapusta kiszona po koreańsku 160g DonGwon
Poprzedni keyboard_arrow_left
Następny keyboard_arrow_right

Yangban kimchi z kapusty kiszonej 160g

8801047625469
Yangban
12,26 zł
Ostatnie sztuki w magazynie
Darmowa dostawa od 200 zł
Zapłać: PayU, przelewem, Kartą lub przy odbiorze
Wysyłka od 9,99 zł
Kup i zapłać za 30 dni

Kimchi to tradycyjne danie kuchni koreańskiej składające się z fermentowanych lub kiszonych warzyw. Zazwyczaj jest to kapusta pekińska, rzodkiew japońska,czosnek, rzepa albo ogórek, ale można też przygotować kimchi z innych warzyw. Większość kimchi ma ostry smak z powodu użycia płatków papryczek chili. W Korei kimchi jest popularną przystawką i ważnym elementem każdego posiłku, ale używane jest także jako składnik w przygotowywaniu innych potraw, takich jak kimchi jjigae (zupa kimchi) czy kimchi bokkeumbap (smażony ryż z kimchi).

Skład: kapusta pekińska 73,5%, woda, dymka, chili 2,6%, sól, cukier, czosnek, imbir, wzmacniacz smaku: E621.

Wartość odżywcza w 100 g:

  • Wartość energetyczna: 137 kJ / 33 kcal
  • Tłuszcz: <0,5 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
  • Węglowodany: 5,6 g
  • w tym cukry: 3,4 g
  • Białko: 1,0 g
  • Sól: 2,1 g

Przechowywanie: po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć ciągu jednego dnia.

Opakowanie

  • Masa netto: 160 g
  • Rodzaj opakowania: puszka
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym [kg]
0,2
Marka
Yangban
Waga [g]
160
Odmiana warzyw
kapusta

Specyficzne kody

ean13
8801047625469
Loading...