Yangban kimchi z kapusty kiszonej 160g
Yangban kimchi z kapusty kiszonej 160g
Opis produktu
Opis produktu
Kimchi to tradycyjne danie kuchni koreańskiej składające się z fermentowanych lub kiszonych warzyw. Zazwyczaj jest to kapusta pekińska, rzodkiew japońska,czosnek, rzepa albo ogórek, ale można też przygotować kimchi z innych warzyw. Większość kimchi ma ostry smak z powodu użycia płatków papryczek chili. W Korei kimchi jest popularną przystawką i ważnym elementem każdego posiłku, ale używane jest także jako składnik w przygotowywaniu innych potraw, takich jak kimchi jjigae (zupa kimchi) czy kimchi bokkeumbap (smażony ryż z kimchi).
Skład: kapusta pekińska 73,5%, woda, dymka, chili 2,6%, sól, cukier, czosnek, imbir, wzmacniacz smaku: E621.
Wartość odżywcza w 100 g:
- Wartość energetyczna: 137 kJ / 33 kcal
- Tłuszcz: <0,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
- Węglowodany: 5,6 g
- w tym cukry: 3,4 g
- Białko: 1,0 g
- Sól: 2,1 g
Przechowywanie: po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć ciągu jednego dnia.
Opakowanie
- Masa netto: 160 g
- Rodzaj opakowania: puszka
Parametry produktu
Parametry produktu
Specyficzne kody
- ean13
- 8801047625469