Miyako Japan ciemna pasta do zupy Miso 150g
- Obecnie brak na stanie
Miyako Japan ciemna pasta do zupy Miso 150g
Opis produktu
Opis produktu
Oryginalna, japońska pasta miso (ciemna) zawiera tylko naturalne produkty, nie zawiera dodatków chemicznych, wzmacniaczy smaku i aromatu, nie zawiera konserwantów. Powstała według starych japońskich receptur w procesie naturalnej fermentacji nasion soi z dodatkiem ryżu. Jest cennym źródłem dobrze przyswajalnych protein. Zawiera wiele korzystnych dla układu trawiennego enzymów i bakterii, jest bogata w wapń, fosfor, żelazo, potas i magnez, a w mniejszych ilościach także w siarkę i miedź. Idealna do przygotowania tradycyjnej zupy miso. Pastę można także stosować jako marynatę lub dodatek do sosów i innych potraw. Ciemna pasta miso jest ostrzejsza i intensywniejsza w smaku od jasnej pasty. Zupa Miso to tradycyjne japońskie danie, przygotowywane na bazie pasty Miso. Jest to prawdziwy zastrzyk energii który Japończycy często jedzą na śniadanie. Zupa miso jest bardzo prosta w przygotowaniu, wystarczy porcję pasty zalać gorącą wodą(najlepiej w temp. 50st C) i gotowe. Można dodać glony Wakame, kapustę i tofu.
Skład: woda, soja 30%, ryż, sól, alkohol etylowy 2,3%, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy
Wartość odżywcza na 100 g:
- Wartość energetyczna: 770 kJ / 184 kcal
- Tłuszcz: 5,3 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
- Węglowodany: 19 g
- w tym cukry: 8,8 g
- Białko: 12 g
- Sól: 12,0 g
Przechowywanie: po otwarciu przechowywać w lodówce, hermetycznie zamknięty i spożyć w ciągu 14 dni.
Opakowanie
- Masa netto: 150g
- Rodzaj opakowania: foliowa saszetka