Awon Mochi kulki ryżowe z durianem 180g
- Obecnie brak na stanie
Awon Mochi kulki ryżowe z durianem 180g
Opis produktu
Opis produktu
Tradycyjne japońskie kluski/ciastka robione z klejącego ryżu, ale także z mochiko, czyli mąki ryżowej. Wchodząc do japońskiej cukierni, nie sposób nie zauważyć niewielkich, wielobarwnych ciasteczek, które swoją formą przypominają nieco marcepanowe słodkości. Czasem gładkie i niepozorne, innym razem misternie zdobione, ryżowe mochi – bo o nich mowa – przyciągają uwagę i kuszą niecodziennym wyglądem. Choć poza Japonią najczęściej mówi się właśnie o słodkiej odsłonie mochi, która w okresie Nowego Roku króluje w japońskich domach, ryżowe kulki na co dzień jadane są na słono – jako przystawka lub dodatek do ciepłych dań. Mochi jest także popularną przekąską na Hawajach, w Południowej Korei, Tajwanie, Kambodży i Tajlandii.
Skład: syrop maltozowy, fasola biała, ryż kleisty w proszku 6%, woda, modyfikowana skrobia, skrobia z tapioki, olej palmowy, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym, polifosforany, difosforany; skrobia ziemniaczana, sól, cukier, substancja konserwująca: kwas sorbowy; regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromaty.
Wartość odżywcza na 100 g:
- Wartość energetyczna: 1267 kJ / 299 kcal
- Tłuszcz: 1,4 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
- Węglowodany: 70 g
- w tym cukry: 44 g
- Białko: 1,7 g
- Sól: 0,12 g
Przechowywanie: w suchym miejscu.
Opakowanie
- Masa netto: 180g
- Rodzaj opakowania: kartonik